Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÉPVISELÖFÁNK

screenshot_20201028-125033_video-player.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képviselőfánk 

Hozzávalók a tésztájához:

1,5 dl víz,

1,5 dl étolaj,

csipet só,

1 cs. vaníliás cukor,

15 dkg liszt, 4 nagy tojás1. Azzal kezdem, hogy bekapcsolom a sütőt 225 fokra, gáz esetében a maximumra. Amíg felmelegszik, addig előkészítem a tésztát.


2. Odateszem egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaníliáscukrot. Amikor forr, beleöntöm a lisztet, lehúzom a tűzről, jól elkeverem, majd vissza a tűzre, és kb. 1 percig kevergetem. Kicsit le fog tapadni, de majd feláztatható

.
3. Kicsit félreteszem, hogy hűljön, kevergetem, 1-2 percig mindössze. Addig előveszem a robotgépet, de az állványa nélkül, csak úgy kézzel fogom használni.


4. Belekeverem a géppel az első tojást. Azután a másodikat, harmadikat, negyediket, mindet külön-külön jól elkeverem, addig, amíg sima nem lesz

.
5. Előveszek egy nagy gáztepsit, kibélelem sütőpapírral (legjobb a szilikonos), majd vizes kézzel (tálba öntök vizet, és abba vizezem folyamatosan) 3x4 gombócot gyúrok (összesen 12 darabot), és elosztom arányosan a tepsin.


6. A kezemet bevizezem, és megspriccelem 2-3-szor a tepsit és a tésztagombócokat.
7. Beleteszem a forró sütőbe a tepsit, és mostantól pontosan FÉL ÓRÁIG nem nyitom ki! De tényleg tilos kinyitni, mert különben összeesnek!!!


8. 5 perc után leveszem a hőfokot 210-205 fokra, és figyelem, milyen szépen nőnek.


9. Végül kiveszem a hatalmasra nőtt, gyönyörű fánkokat, levágom a kalapjukat és megtöltöm krémmel.

Tényleg hatalmasak lettek, 1-et a tenyeremre tettem, hogy lássátok, nem csupán zsemleméretűek, hanem még annál is nagyobbak! (felnőtt, normál méretű tenyerem van :D) Ízlés dolga.

Krémes krémje: 3 dl tejet felforralok, 4 ek. cukrot, 1 vaníliás cukrot, 4 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás pudingot és 2 ek. lisztet jól kikeverek 3 dl tejjel, és a forró tejhez öntöm, megfőzöm. Közben a 4 tojás fehérjét keményre felverem egy csipet sóval, 1 vaníliás cukorral és 1 ek. cukorral. Óvatosan hozzákeverem 2 részletben a sárga krémhez. Kicsit hűlni hagyom (közben nem kevergetem), és megtöltöm a képviselőfánkokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.