Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 

 

 

 


Szalagos fánk
1kg liszt
5 ev kanál cukor
2-3 csipet só
5 dkg élesztő
6-7dl tej 
4 tojás sárgája
4 tojás fehérje
15 dkg olvasztott vaj
Élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk, 5 dl tejet összekeverjük a tojás sárgájával, a lisztbe öntünk minden hozzávalót és kidagasztjuk - ha van robotgéppel, kb.8-10 percig. 
Ezalatt felverjük habbá a 4 tojás fehérjét, és hozzádagasztjuk a tésztához.- igen, jól írtam :D, ez a trükk, amitől repül a tészta és friss marad :) - kb.45 perc kelesztés után nagyon jó állagú, gyönyörűen megkelő tésztát kapunk, ezt kézzel 1,5 ujjnyi vastagra el-lappogatjuk, majd lisztbe mártott üvegpohárral szaggatjuk. Szaggatás után is pihenjen kb 15-20 percig.
Olajban sütjük közepes tűzön, felső részével tesszük az olajba, kb 1-2 perc és fordítjuk, majd papírra szedjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.